Slovenija
260 ogledov

Smučarjem spet petina loterije

Tomaž Lovše je prepričan, da so pred Tino Maze najuspešnejša leta. (Foto: Dejan Žurnal24 main
Smučarska zveza Slovenije (SZS) je znova postala lastnica 20-odstotnega deleža Športne loterije.

Predsednik smučarske zveze Tomaž Lovše je ob izvolitvi na položaj napovedal, da bo zveza delež Športne loterije, ki ga je Športni loteriji po odločitvi takratnih organov upravljanja smučarske zveze prodala julija lani, odkupila nazaj.

"SZS je z izvedenim nakupom povečala svoj lastniški delež v Športni loteriji in na ta način ohranja enega pomembnih virov sredstev za delovanje in razvoj smučarskega športa v Sloveniji," so zapisali na SZS.

Osnutek novega statuta SZS, o katerem bo jeseni odločala skupščina zveze, po navedbah njenega direktorja Matije Vojska predvideva, da bo za prodajo nepremičnin in strateških naložb potrebno soglasje skupščine kot najvišjega organa SZS. "Tako bi v prihodnje društva, ki so člani SZS, dobila ustrezno vlogo pri odločanju o tovrstnih transakcijah," menijo na zvezi.

Lovše je bil kritičen do odločitve prejšnjega vodstva SZS pod taktirko Stanislava Valanta. Junija letos je dejal, da je Valant 10-odstotni delež Športne loterije odprodal pod ceno in pod knjigovodsko vrednostjo. Po njegovi takratni oceni je morala SZS za delnice plačati 11 odstotkov več, ostala pa je tudi brez dividend. Na SZS so menili, da so oškodovani za okoli 250.000 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.