Rekordno število slovenskih vojakov v tujini

Foto: Žurnal24 Na misijah v tujini bo kmalu skoraj 1000 slovenskih vojakov.
Na misijah v tujini bo do konca meseca 983 slovenskih vojakov, kar je največ doslej.
Oglej si celoten članek

Šestnajstega avgusta je v Afganistan odpotovalo 66 vojakov, 17. pa jih je na Kosovo za pol leta odšlo 160. V Afganistan odhajajo tri vojakinje, na Kosovo pa jih gre šest.

V Afganistanu gre za redno polletno menjavo vojakov, na Kosovu pa se bo njihovo število zmanjšalo, saj se bo v začetku septembra od tod vrnilo 600 slovenskih vojakov. Do takrat bo na misijah v tujini skoraj tisoč slovenskih vojakov, kar je 11 odstotkov vseh vojakov Slovenske vojske. Taka številka bi se lahko po načrtih ponovila šele leta 2012,  prihodnje leto pa bo v tujini nekaj več kot štiri odstotke slovenskih vojakov.

Slovenski vojaki bodo nastanjeni v kampu Arena v Heratu. Delovali bodo na kontrolnih točkah, patruljirali v okolici in spremljali vozila na ožjem območju Herata, v vojaškem kampu pa bodo skupaj s pripadniki italijanske in španske vojske. Na Kosovu bodo vojaki v sestavi bojne skupine madžarske vojske. Nastanjeni bodo v Peči, varovali pa bodo kontrolne točke ter objekte s posebnim statusom in patruljirali v okolici.

Vojaki, ki so v tujini, bodo med misijo v tujini lahko prišli domov na dopust. Na vsak mesec v tujini jim namreč pripadata dva dneva in pol dopusta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.