"Renata" ogoljufala ogromno moških, prijavili so jo le štirje

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
45-letnica z območja Trebnjega je v priporu, saj je po doslej zbranih podatkih štiri moške ogoljufala za 17 tisoč evrov. Policisti so prepričani, da je bilo žrtev še veliko več.
Oglej si celoten članek

Osumljenka ima daljše svetle lase, večkrat je imela spletene v kitke. Uporabljala je različna vozila, največkrat audi, bele, črne in rjave barve. Moškim se je predstavljala z različnimi lažnimi imeni, eno od njih je bilo Renata.

"S pomočjo družbenih omrežij ali oglasov v časopisih, tudi lokalnih, je naprej navezala stike z moškimi, največkrat starejšimi in samskimi. Z njimi se je srečevala in z različnimi pretvezami pri njih poskušala vzbuditi sočutje (ker potrebuje denar za zdravila, da potrebuje pomoč za otroke, potrebuje gotovino za popravilo avtomobila ipd.). Na ta način jih je prepričala, da so ji izročali gotovino ali so v svojem imenu pri različnih ponudnikih sklenili naročniška razmerja za nakup mobilnih telefonov višjega cenovnega razreda (najraje znamke iPhone). Po izvršeni goljufiji je z oškodovanci stike prekinila oziroma se na klice ni več odzivala," način njenega delovanja opisujejo policisti.

Na podlagi zaseženih in pregledanih dokumentov, ki so jih našli med hišno preiskavo, policisti domnevajo, da je bilo žrtev še veliko več. Ugotovili so še, da je žrtve iskala na območju celotne države, tudi v domovih za starejše občane in igralnicah.

Vse, ki jih je osumljenka na kakršenkoli način ogoljufala ali bi lahko posredovali uporabne podatke za kazenski postopek, policisti prosijo, da to sporočijo na policijsko postajo Trebnje na številko 07 346 27 00 ali se osebno oglasijo na postaji, ki ima naslov Golilev trg 14, Trebnje.

Policisti so osumljenko pred leti že obravnavali zaradi kaznivih dejanj izsiljevanja in goljufij. Takrat je žrtvam v zameno za denar obljubljala spolne odnose in jih v sostorilstvu še z eno osebo izsiljevala za denar z grožnjo, da bo v nasprotnem primeru objavila posnetek.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 11:30 17. Februar 2023.

    Ta zadeva bo padla, ker tukaj ni nobene goljufije. Ja, res je nategnila naivčine, ko jim je tvezila zgodbice, ampak …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.