Rešitev je manjše otroško smučišče

Foto: Žurnal24 Tekaške proge so bile že urejene, a so se zaradi odjuge stopile. (Foto: Polona P
Jezersko. Zaradi pomanjkanja snega je zima mrtva sezona. Sankaška proga je zaprta.
Oglej si celoten članek

Mrtva sezona. ''Če bi imeli smučišče, bi turizem dobil nov zagon in možnosti za razvoj. Trenutno je zima mrtva sezona, saj nimamo snega, zato ni dodatne ponudbe, pa tudi obiskovalcev ne. Delavci životarimo ali delamo za sproti, če pa bi imeli smučišče, bi gostje ostali pri nas več dni in zadeva bi se popolnoma spremenila,'' je povedal Rok Teul, vodja hotela Planinka.

Turistični ponudniki zato upajo, da se bo prihodnje leto uredilo manjše otroško smučišče, ki bi imelo možnost umetnega zasneževanja, tako da bi odvisnost od naravnega snega čim bolj zmanjšali. Razvoj zimske infrastrukture podpira tudi občinska oblast.

Zaradi pomanjkanja snega ostaja sankaška proga zaprta, stopile pa so se tudi že urejene tekaške proge. Obratuje le umetno drsališče ob Planšarskem jezeru, za druge dejavnosti pa bo moralo zapasti več snega. Dodatno ponudbo sestavljajo decembrske glasbeno-plesne prireditve, ki bodo vrhunec dosegle s silvestrovanjem na prostem in novoletnim plesom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.