Slovenija
59 ogledov

Rešitev je manjše otroško smučišče

Tekaške proge so bile že urejene, a so se zaradi odjuge stopile. (Foto: Polona P Žurnal24 main
Jezersko. Zaradi pomanjkanja snega je zima mrtva sezona. Sankaška proga je zaprta.

Mrtva sezona. ''Če bi imeli smučišče, bi turizem dobil nov zagon in možnosti za razvoj. Trenutno je zima mrtva sezona, saj nimamo snega, zato ni dodatne ponudbe, pa tudi obiskovalcev ne. Delavci životarimo ali delamo za sproti, če pa bi imeli smučišče, bi gostje ostali pri nas več dni in zadeva bi se popolnoma spremenila,'' je povedal Rok Teul, vodja hotela Planinka.

Turistični ponudniki zato upajo, da se bo prihodnje leto uredilo manjše otroško smučišče, ki bi imelo možnost umetnega zasneževanja, tako da bi odvisnost od naravnega snega čim bolj zmanjšali. Razvoj zimske infrastrukture podpira tudi občinska oblast.

Zaradi pomanjkanja snega ostaja sankaška proga zaprta, stopile pa so se tudi že urejene tekaške proge. Obratuje le umetno drsališče ob Planšarskem jezeru, za druge dejavnosti pa bo moralo zapasti več snega. Dodatno ponudbo sestavljajo decembrske glasbeno-plesne prireditve, ki bodo vrhunec dosegle s silvestrovanjem na prostem in novoletnim plesom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.