Rešitev za objekte nekdanje železarne

Foto: Žurnal24 Med nepremičninami, ki so še v Sijevi lasti, so tudi prostori Zavoda za šport Je
Februarja podpis dogovora o prenosu nepremičnin v lasti naslednice nekdanje železarne.
Oglej si celoten članek

Župan se dogovarja s predsednikom uprave Slovenske industrije jekla (Sij) Tiborjem Šimonko za rešitev vprašanj nepremičnin v lasti nekdanje železarne, je za Žurnal povedala županova svetovalka Božena Ronner. Pogovori potekajo glede rešitev odprtih premoženjskih vprašanj za prenos objektov, ki so v javnem in občinskem interesu.

Gre za objekte ob športni hali Podmežakla, torej za nekdanjo ledarno, teniška igrišča in pomožno nogometno igrišče v športnem parku Podmežakla, bazen kopališča Ukova, del cestišč in 19 stanovanjskih objektov, ki so bili zgrajeni pred delovanjem Kranjske industrijske družbe in med njim ter nikoli niso bili vpisani v zemljiško knjigo.

Po besedah župana Tomaža Toma Mencingerja so pričakovali podpis dogovora s Sijem že decembra, a se je zaradi zahtev spomeniškega varstva zapletlo pri starem delavskem domu: “Z direktorjem kranjske enote zavoda za varstvo kulturne dediščine se nam je uspelo dogovoriti. Računam, da bomo dogovor o prenosu nepremičnin v celoti lahko podpisali februarja.”

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.