Slovenija
13 ogledov

Rešitev za objekte nekdanje železarne

Med nepremičninami, ki so še v Sijevi lasti, so tudi prostori Zavoda za šport Je Žurnal24 main
Februarja podpis dogovora o prenosu nepremičnin v lasti naslednice nekdanje železarne.

Župan se dogovarja s predsednikom uprave Slovenske industrije jekla (Sij) Tiborjem Šimonko za rešitev vprašanj nepremičnin v lasti nekdanje železarne, je za Žurnal povedala županova svetovalka Božena Ronner. Pogovori potekajo glede rešitev odprtih premoženjskih vprašanj za prenos objektov, ki so v javnem in občinskem interesu.

Gre za objekte ob športni hali Podmežakla, torej za nekdanjo ledarno, teniška igrišča in pomožno nogometno igrišče v športnem parku Podmežakla, bazen kopališča Ukova, del cestišč in 19 stanovanjskih objektov, ki so bili zgrajeni pred delovanjem Kranjske industrijske družbe in med njim ter nikoli niso bili vpisani v zemljiško knjigo.

Po besedah župana Tomaža Toma Mencingerja so pričakovali podpis dogovora s Sijem že decembra, a se je zaradi zahtev spomeniškega varstva zapletlo pri starem delavskem domu: “Z direktorjem kranjske enote zavoda za varstvo kulturne dediščine se nam je uspelo dogovoriti. Računam, da bomo dogovor o prenosu nepremičnin v celoti lahko podpisali februarja.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.