Resničnost ali sanje?

Foto: Žurnal24 Nekoč, ko tu ne bo več hiš in močvirja, bodo tu tekali atleti. (Foto: Nada Černi
Atletski stadion. Lokacija je; zemljišč, finančne konstrukcije in denarja pa še ni.
Oglej si celoten članek

“Ministrstvo za šolstvo in šport ni prejelo vloge za sofinanciranje atletsko-nogometnega objekta v Sevnici, zato ga ne more uvrstiti v načrt razvojnih programov,” na poslansko vprašanje Andreja Vizjaka o usodi atletskega stadiona odgovarja šolski minister Igor Lukšič.

To pomeni, da do leta 2012 občina ne bo dobila državnih finančnih sredstev, se pa lahko na razpis prijavi prihodnje leto, če bo pripravljena vsa ustrezna dokumentacija.

A te še ni, saj občina še ni odkupila vseh zemljišč, potrebnih za gradnjo. Zatika se pri lastništvu, pa tudi denarja ni, saj niti športna društva tekoče ne prejemajo dvanajstin za svoje delovanje in se zato že pritožujejo.

Počasi, a vztrajno
“Na gradnjo atletskega stadiona se pripravljamo postopno, saj smo lani nakupili za sto tisoč evrov zemljišč, letos nameravamo odkupiti eno hišo na tej lokaciji,” počasne občinske korake pojasnjuje župan Srečko Ocvirk.

Končni sklep občine je, da bo objekt stal poleg športnega doma in sevniškega kopališča, čeprav je to območje močvirnato in bo gradnja precej dražja. Kot kaže, je občina opustila druge lokacije, saj je pred dvema letoma arhitekt Boris Leskovec z ljubljanske fakultete kot optimalno lokacijo za atletski stadion izbral Radno.

Občina je kratkoročno načrtovala tudi stometrsko sprintersko stezo in 350-metrsko krožno tekaško stezo, prostor za skok v daljino in višino ter dvostezno balinišče tik ob športnem domu, a tudi iz tega ni nič.

“Tudi za gradnjo športnega doma smo proučevali različne lokacije in na koncu našli dobro rešitev,” na očitke o mnogih babicah in kilavem detetu odgovarja župan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.