Slovenija
22 ogledov

Resničnost ali sanje?

Nekoč, ko tu ne bo več hiš in močvirja, bodo tu tekali atleti. (Foto: Nada Černi Žurnal24 main
Atletski stadion. Lokacija je; zemljišč, finančne konstrukcije in denarja pa še ni.

“Ministrstvo za šolstvo in šport ni prejelo vloge za sofinanciranje atletsko-nogometnega objekta v Sevnici, zato ga ne more uvrstiti v načrt razvojnih programov,” na poslansko vprašanje Andreja Vizjaka o usodi atletskega stadiona odgovarja šolski minister Igor Lukšič.

To pomeni, da do leta 2012 občina ne bo dobila državnih finančnih sredstev, se pa lahko na razpis prijavi prihodnje leto, če bo pripravljena vsa ustrezna dokumentacija.

A te še ni, saj občina še ni odkupila vseh zemljišč, potrebnih za gradnjo. Zatika se pri lastništvu, pa tudi denarja ni, saj niti športna društva tekoče ne prejemajo dvanajstin za svoje delovanje in se zato že pritožujejo.

Počasi, a vztrajno
“Na gradnjo atletskega stadiona se pripravljamo postopno, saj smo lani nakupili za sto tisoč evrov zemljišč, letos nameravamo odkupiti eno hišo na tej lokaciji,” počasne občinske korake pojasnjuje župan Srečko Ocvirk.

Končni sklep občine je, da bo objekt stal poleg športnega doma in sevniškega kopališča, čeprav je to območje močvirnato in bo gradnja precej dražja. Kot kaže, je občina opustila druge lokacije, saj je pred dvema letoma arhitekt Boris Leskovec z ljubljanske fakultete kot optimalno lokacijo za atletski stadion izbral Radno.

Občina je kratkoročno načrtovala tudi stometrsko sprintersko stezo in 350-metrsko krožno tekaško stezo, prostor za skok v daljino in višino ter dvostezno balinišče tik ob športnem domu, a tudi iz tega ni nič.

“Tudi za gradnjo športnega doma smo proučevali različne lokacije in na koncu našli dobro rešitev,” na očitke o mnogih babicah in kilavem detetu odgovarja župan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.