Resno zaskrbljeni nad neodvisnostjo

Foto: Žurnal24 (Foto: BOBO)
Aktivi novinarjev medijskih hiš so na ministrico za kulturo in predsednika vlade naslovili pismo, v katerem ju pozivajo, naj preprečita nadaljnje pritiske na neodvisno novinarstvo.
Oglej si celoten članek

Medijske hiše ne more kupiti neznano podjetje s štirimi zaposlenimi z vprašljivim izvorom denarja; lastniki ne morejo po svojem okusu določati odgovornih urednikov, se glasi pismo, ki so ga podpisali aktivi večine medijskih hiš.

Ker ministrstvo za kulturo ravno v teh dneh pripravlja še zadnje spremembe za zakon o medijih, novinarji pričakujejo, da bo vanj vneslo tudi takšne, ki bodo preprečili pritiske.

"To je naš prvi poziv k normalizaciji razmer na slovenskem medijskem trgu. Če država k spremembi medijskega zakona ne bo pristopila z večjo skrbnostjo in občutkom za javnost, ne bomo tiho," novinarji zaključujejo pismo ministrici Majdi Širca in premierju Borutu Pahorju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.