Slovenija
23 ogledov

Resno zaskrbljeni nad neodvisnostjo

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Aktivi novinarjev medijskih hiš so na ministrico za kulturo in predsednika vlade naslovili pismo, v katerem ju pozivajo, naj preprečita nadaljnje pritiske na neodvisno novinarstvo.

Pismo novinarjev Celotno vsebino pisma si lahko preberete tukaj.

 

Medijske hiše ne more kupiti neznano podjetje s štirimi zaposlenimi z vprašljivim izvorom denarja; lastniki ne morejo po svojem okusu določati odgovornih urednikov, se glasi pismo, ki so ga podpisali aktivi večine medijskih hiš.

Ker ministrstvo za kulturo ravno v teh dneh pripravlja še zadnje spremembe za zakon o medijih, novinarji pričakujejo, da bo vanj vneslo tudi takšne, ki bodo preprečili pritiske.

"To je naš prvi poziv k normalizaciji razmer na slovenskem medijskem trgu. Če država k spremembi medijskega zakona ne bo pristopila z večjo skrbnostjo in občutkom za javnost, ne bomo tiho," novinarji zaključujejo pismo ministrici Majdi Širca in premierju Borutu Pahorju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.