Rešolucija za Radio Študent

Foto: Anže Petkovšek Protest Radio Študent Foto: Anže Petkovšek Protest Radio Študent Foto: Anže Petkovšek Protest Radio Študent Foto: Anže Petkovšek Protest Radio Študent Foto: Anže Petkovšek Protest Radio Študent Foto: Anže Petkovšek Protest Radio Študent Foto: Anže Petkovšek Protest Radio Študent Foto: Anže Petkovšek Protest Radio Študent Foto: Anže Petkovšek Protest Radio Študent Foto: Anže Petkovšek Protest Radio Študent Foto: Anže Petkovšek Protest Radio Študent Foto: Anže Petkovšek Protest Radio Študent Foto: Anže Petkovšek Protest Radio Študent Foto: Anže Petkovšek Protest Radio Študent Foto: Anže Petkovšek Protest Radio Študent
Na shodu naj bi se po nekaterih ocenah zbralo od 800 do 1.000 ljudi.
Oglej si celoten članek

Po ljubljanskih študentskih in univerzitetnih centrih je danes popoldan potekal shod, s katerim so organizatorji želeli opozoriti na problematiko, s katero se sooča Radio Študent. Opozarjajo na znižanje osnovnih sredstev v višini 50.000 evrov, kar bi lahko pomenilo, da je ogroženo normalno izvajanje tekočega programa.

Zbranih je že več kot osem tisoč podpisov v podporo ohranitvi neodvisnega Radia Študent, z javnim shodom pa so poleg težke situacije želeli opozoriti tudi na informacijsko, izobraževalno in kulturno vlogo, ki jo že 45. leto opravlja radio.

Shod se je začel pred menzo v študentskem naselju v Rožni dolini, se nadaljeval proti mestnemu središču in proti Filozofski fakulteti. Shod je spremljal tovornjaka z ozvočenjem, govori sodelavcev na radiu in ostalih udeležencev shoda. Končal se je pred lokalom Bikofe, kjer bodo večer sklenili z glasbenim programom.



Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.