Revizorji lahko začnejo raziskovati po papirjih

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Ministrstvo za obrambo sprejema revizorje, ki bodo pregledali celoten posel z vojaškim informacijskim sistemom.
Oglej si celoten članek

Ministrstvo za obrambo (Mors) ne bo nasprotovalo reviziji računskega sodišča, ki bo podrobno preverilo nakup in postavitev informacijskega sistema Sap (Islog), ki bi ga uporabljala služba za logistiko na Mors in Slovenske vojske (SV). "Mors zoper sklep o uvedbi revizijskega postopka ni podalo ugovora ali pritožbe," poudarjajo.

Revizorji nameravajo preveriti vse podrobnosti tega posla. "Revidirano bo obdobje od priprave investicijske dokumentacije za izvedbo projekta do 30. 9. 2014," so na RS zapisali ob izdaji sklepa ob reviziji konec junija. Podrobnosti oziroma kaj točno bodo revizorji ugotovili med tem sicer tajnim postopkom, bo RS javno predstavilo šele ob koncu pregleda.

Revizorji pa naj bi z delom dejansko začeli že v kratkem. Na Mors namreč zagotavljajo, da so jim že poslali vse potrebno za nadzor. "Mors je v predrevizijskem postopku junija 2014 RS predalo vso zahtevano dokumentacijo, v teku revizijskega postopka se dokumenti in podatki predajajo glede na zahteve RS," pojasnjujejo na Mors. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:32 25. Julij 2014.

    Od kdaj pa je SAP vojaški informacijski sistem???

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.