Slovenija
22 ogledov

Revizorji lahko začnejo raziskovati po papirjih

MORS noče plačati stroškov za vojaka. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Ministrstvo za obrambo sprejema revizorje, ki bodo pregledali celoten posel z vojaškim informacijskim sistemom.

Ministrstvo za obrambo (Mors) ne bo nasprotovalo reviziji računskega sodišča, ki bo podrobno preverilo nakup in postavitev informacijskega sistema Sap (Islog), ki bi ga uporabljala služba za logistiko na Mors in Slovenske vojske (SV). "Mors zoper sklep o uvedbi revizijskega postopka ni podalo ugovora ali pritožbe," poudarjajo.

Revizorji nameravajo preveriti vse podrobnosti tega posla. "Revidirano bo obdobje od priprave investicijske dokumentacije za izvedbo projekta do 30. 9. 2014," so na RS zapisali ob izdaji sklepa ob reviziji konec junija. Podrobnosti oziroma kaj točno bodo revizorji ugotovili med tem sicer tajnim postopkom, bo RS javno predstavilo šele ob koncu pregleda.

Revizorji pa naj bi z delom dejansko začeli že v kratkem. Na Mors namreč zagotavljajo, da so jim že poslali vse potrebno za nadzor. "Mors je v predrevizijskem postopku junija 2014 RS predalo vso zahtevano dokumentacijo, v teku revizijskega postopka se dokumenti in podatki predajajo glede na zahteve RS," pojasnjujejo na Mors. 

Komentarjev 1
  • Bojan Zevnik 14:32 25.julij 2014.

    Od kdaj pa je SAP vojaški informacijski sistem???