Revolucija na Slovenskih železnicah

Foto: Žurnal24 Vlak
Velika sprememba pri nakupu vozovnic, še večja sledi v nekaj dneh.
Oglej si celoten članek

Kar so sredi meseca obljubili, so izpolnili. Od danes je mogoče vozovnico za Slovenske železnice kupiti prek spleta. Mobilna aplikacija naj bi bila na voljo v naslednjih dneh.

Trenutno je mogoče kupiti le enosmerne in povratne vozovnice za notranji promet po redni ceni, za otroke s 50 odstotnim popustom in brezplačne vozovnice za otroke do šestega leta, piše na spletni strani Slovenskih železnic. Plačati je mogoče s kartico (Maestro, Mastecard ali Viso) ali z Moneto, ne pa na primer z Mbills ali s Paypal.

Nakup je mogoče opraviti na tej povezavi. 

Prva uporabniška izkušnja kaže, da je možnosti za izboljšavo še kar nekaj, mogoče najbolj moteče je, da ni povezave iz voznega reda, ki bi omogočila nakup vozovnice na relaciji, ki ste jo v voznem redu iskali. Na strani za nakup je treba postaji, kamor želite potovati, in datum, še enkrat vnašati.

Rezervacije sedeža za ICS ni mogoče opraviti, sprevodnik vas bo usmeril na prosti sedež, opozarjajo. 

Kupljeno vozovnico je možno natisniti ali jo shraniti, kar pomeni, da je ni nujno potrebno natisniti, bo pa hramba precej enostavnejša z mobilno aplikacijo. Sprevodnik bo kodo na vozovnici prebral s čitalcem in vam izpisal vozovnico. To morate hraniti do konca potovanja in edina velja v primeru prestopa.

"Vozovnice za mednarodni promet bodo v prodaji v prvi polovici naslednjega leta - odvisno od uskladitve evropskih železniških prevoznikov in potrditve pristojnih organov," so zapisali na svoji spletni strani.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 23:12 30. November 2018.

    Si želite, da bi našli žensko za eno noč? Obiščite = = > www.3xDate.top

  • 19:38 30. November 2018.

    Odlično deluje!! Sem hotel kupiti vozovnico z vstopno postajo Ljubljana in izstopno postajo Ivančna gorica pa mi vedno piše, da …

  • 19:34 30. November 2018.

    Revolucija bo, ko bodo vlaki lahko vozili vsaj 100 km/h. Peljite se od LJ do Jesenic ali med Postojno in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.