Slovenija
5235 ogledov

Slovenske železnice končno pobegnile iz srednjega veka

vlak Saša Despot
Sprva bodo omogočili nakup vozovnic za potovanja znotraj Slovenije.

Spletni nakup vstopnice ali vozovnice omogoča marksikatero podjetje, tudi pri nas. Letalsko karto lahko za lete iz bližnjih italijanskih letališč kupite denimo pri nizkocenovniku Ryanair. Avtobusna postaja Ljubljana prav tako omogoča nakup vozovnice preko telefona oziroma računalnika. Se zvečer odpravljate v kino in bi si radi čimprej zagotovili dobre sedeže? Tudi kino vstopnico lahko pri nas kupite prek spleta. Kaj pa vozovnico za vlak?

železnice | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Na Slovenskih železnicah so povedali, da bo spletna prodaja vozovnic mogoča še ta mesec. V prvi fazi bo mogoč nakup vozovnic za potovanje znotraj Slovenije. Nakup vozovnic bo mogoč preko spleta in preko mobilne aplikacije za pametne telefone, ki bo delujoča na napravah z operacijskim sistemom iOS in Android.

''Pri nakupu vozovnice preko spleta bo potnik dobil elektronsko karto, ki jo bo pokazal (natisnjeno ali v PDF obliki na telefonu) sprevodniku na vlaku. Pri nakupu vozovnice preko mobilne aplikacije pa bo potnik imel karto v AZTEC formatu. (QR koda, op. a.)''

Slovenske železnice

Preko mobilne oz. spletne aplikacije bodo potniki lahko vozovnice kupovali z uporabo kreditnih kartic, vzpostavljajo pa tudi povezavo s prodajnim kanali, kot so PayPal, Samsung Pay, Apple Pay, so povedali na železnicah.

Na razpisu so že lani kot izvajalca izbrali konzorcij podjetij Imovation, Margento R&D in Supra informatika. Vrednost naložbe znaša 1,45 milijona evrov.

Komentarjev 4
  • bostjan033 04:59 19.november 2018.

    Izy, in kaj ima strojevodja z ogrevanjem in hlajenjem? Baje so že izumili termostate .... Miho, imamo samo tisto, kar si zaslužimo!

  • fiston 16:35 15.november 2018.

    Štos bo, ko boš sprevodniku pokazal na telefonu vozovnico v PDF obliki, pa ti jo bo preluknjal. :)

  • miho 15:09 15.november 2018.

    Sorry, ampak glavni razlog, da se na vlaku počutim, kot da bi se vozil po Demokratični republiki Kongo, je, da so vlaki počasni, se kvarijo in je ogromno prog zaprtih z urejenimi ali neurejenimi nadomestnimi avtobusi. Elektronsko naročanje vozovnic tega ...prikaži več problema ne bo rešilo.

Sorodne novice