Revolucionaren medicinski pripomoček

Foto: Žurnal24 Zgodba mlade zagrebške družine se je dotaknila zdravnikov in medicinskih sester.
Britanski znanstveniki izdelujejo revolucionarni kirurški pripomoček i-Snake, ki bo v prihodnosti poenostavil zahtevne kirurške posege.
Oglej si celoten članek

Skupina znanstvenikov iz londonskega Imperial Collegea je za razvoj projekta že dobila 2,1 milijona funtov sredstev, s katerimi bodo lahko napravili pravo revolucijo v kirurgiji. Robot i-Snake naj bi bil najprimernejši za najzahtevnejše operacije na srcu in za diagnosticiranje črevesnih problemov, saj bodo lahko kirurgi s pomočjo omenjenega pripomočka prišli do tistih mest v človeškem telesu, ki so za kirurga za zdaj še nedostopni.

Robot i-Snake je v obliki majhne cevke, v kateri so nameščeni majhni, posebni senzorji, ki bodo omogočali grafični prikaz. Najprej naj bi napravo testirali v laboratoriju, če pa bodo testi uspešni, pa še na človeku. Če bi prišlo do poskusov na človeku, bi se na bolnikih lahko izvajali minimalni kirurški posegi, celo brez rezov v kožo. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.