Slovenija
13 ogledov

Revolucionaren medicinski pripomoček

Zgodba mlade zagrebške družine se je dotaknila zdravnikov in medicinskih sester. Žurnal24 main
Britanski znanstveniki izdelujejo revolucionarni kirurški pripomoček i-Snake, ki bo v prihodnosti poenostavil zahtevne kirurške posege.

Skupina znanstvenikov iz londonskega Imperial Collegea je za razvoj projekta že dobila 2,1 milijona funtov sredstev, s katerimi bodo lahko napravili pravo revolucijo v kirurgiji. Robot i-Snake naj bi bil najprimernejši za najzahtevnejše operacije na srcu in za diagnosticiranje črevesnih problemov, saj bodo lahko kirurgi s pomočjo omenjenega pripomočka prišli do tistih mest v človeškem telesu, ki so za kirurga za zdaj še nedostopni.

Robot i-Snake je v obliki majhne cevke, v kateri so nameščeni majhni, posebni senzorji, ki bodo omogočali grafični prikaz. Najprej naj bi napravo testirali v laboratoriju, če pa bodo testi uspešni, pa še na človeku. Če bi prišlo do poskusov na človeku, bi se na bolnikih lahko izvajali minimalni kirurški posegi, celo brez rezov v kožo. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.