Revolucionarna predstavitev ajdovskega Pipistrela

Foto: Pipistrel Pipistrel Foto: Pipistrel pipistrel eVTOL
Kot kaže je le vprašanje časa, kdaj se bomo namesto po ulicah vozili po zraku.
Oglej si celoten članek

Pipistrel je včeraj v Los Angelesu razkril koncept svojih električnih zračnih plovil z navpičnim vzletanjem in pristajanjem (eVTOL) za mestni promet.

Nova skupina zrakoplovov bo uporabljala namenski pogonski sistem za vzletanje in krmiljenje in bo lahko prevažala od 2 do 6 potnikov.

Pipistrel je predstavil tudi strateško partnerstvo z Elanom.

"V čast nam je, da bomo lahko sodelovali s podjetjem, ki bo preneslo svojih več kot 50 let izkušenj na področju dela z naprednimi kompozitnimi materiali v projekt Uber eVTOL. Elanova sposobnost razvijanja ultralahkih in super močnih kompozitnih materialov bo prispevala k daljšemu času letenja in večjim dovoljenim obremenitvam ter s tem izboljšala celotno izkušnjo vseh vpletenih," so sporočili iz ajdovske družbe.

Foto: Pipistrel pipistrel eVTOL Pipistrel je plovilo predstavil na konferenci, ki jo je organizirala velikan Uber. Ta želi s svojo pobudo doseči, da bi v gosto naseljenih mestih težave s prometom reševali z majhnimi, električnimi zračnimi plovili za štiri osebe.

Zračnih plovil z navpičnim vzletanjem in pristajanjem se od helikopterjev razlikujejo po tem, da so tišji, varnejši, cenejši in okolju prijaznejši.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 09:22 10. Maj 2018.

    Je prevajal google, očitno, in nihče ni prebral za njim.

  • 07:21 10. Maj 2018.

    Brez skrbi, to je šele "koncept". Teh firme izdajo ogromno, realizacij je pa potem en odstotek. Nič ni povedanega o …

  • mph
    19:57 9. Maj 2018.

    Še to se manjka, da človek več niti v stanovanju ne bo več varen.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.