Slovenija
5352 ogledov

Revolucionarna predstavitev ajdovskega Pipistrela

Pipistrel
1/2
Pipistrel
Kot kaže je le vprašanje časa, kdaj se bomo namesto po ulicah vozili po zraku.

Pipistrel je včeraj v Los Angelesu razkril koncept svojih električnih zračnih plovil z navpičnim vzletanjem in pristajanjem (eVTOL) za mestni promet.

Nova skupina zrakoplovov bo uporabljala namenski pogonski sistem za vzletanje in krmiljenje in bo lahko prevažala od 2 do 6 potnikov.

Pipistrel je predstavil tudi strateško partnerstvo z Elanom.

"V čast nam je, da bomo lahko sodelovali s podjetjem, ki bo preneslo svojih več kot 50 let izkušenj na področju dela z naprednimi kompozitnimi materiali v projekt Uber eVTOL. Elanova sposobnost razvijanja ultralahkih in super močnih kompozitnih materialov bo prispevala k daljšemu času letenja in večjim dovoljenim obremenitvam ter s tem izboljšala celotno izkušnjo vseh vpletenih," so sporočili iz ajdovske družbe.

pipistrel eVTOL | Avtor: Pipistrel Pipistrel
Pipistrel je plovilo predstavil na konferenci, ki jo je organizirala velikan Uber. Ta želi s svojo pobudo doseči, da bi v gosto naseljenih mestih težave s prometom reševali z majhnimi, električnimi zračnimi plovili za štiri osebe.

Zračnih plovil z navpičnim vzletanjem in pristajanjem se od helikopterjev razlikujejo po tem, da so tišji, varnejši, cenejši in okolju prijaznejši.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • k0libri 09:22 10.maj 2018.

    Je prevajal google, očitno, in nihče ni prebral za njim.

  • Snežinko 07:21 10.maj 2018.

    Brez skrbi, to je šele "koncept". Teh firme izdajo ogromno, realizacij je pa potem en odstotek. Nič ni povedanega o motorjih, baterijah...

  • mph 19:57 09.maj 2018.

    Še to se manjka, da človek več niti v stanovanju ne bo več varen.