Rok Borštnik, ki se je okužil v Maroku, se javlja v videu

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Tretji okuženi se javlja iz sobe na infekcijski kliniki.
Oglej si celoten članek

Tretji zabeleženi primer okužbe s koronavirusom v Sloveniji je Rok Borštnik, ki se je nedavno preko Italije vrnil iz Maroka. Za to, da je okužen, je izvedel kar preko medijev, o čemer smo pisali v prispevku Tretji okuženi je o tem, da ima koronavirus, izvedel iz medijev.

Fiasko Tretji okuženi je o tem, da ima koronavirus, izvedel iz medijev

Kmalu za tem so ga z reševalnim vozilom odpeljali na infekcijsko kliniko, kjer se trenutno nahaja v izolaciji. 

"Po vrnitvi iz Maroka, kjer sem bil službeno, sem končal v bolnišnici," je zapisal na svojem facebookovem profilu, kjer je objavil spodnji video. Obenem se zahvaljuje vsem zdravstvenim delavcem, ki, kot pravi, lepo skrbijo zanje, se trudijo ter delajo cele dneve in noči.

Bil je skupaj v sobi z prvim okuženim

V videu pojasnjuje, da se je moški, s katerim je bil skupaj v sobi in velja za prvi zabeleženi primer okužbe v Sloveniji, poškodoval, zato so njegovo slabo počutje najprej pripisali tej poškodbi. Na poti nazaj so se pogovarjali o koronavirusu, a so se iz bolezni šalili, saj so v Maroku zabeležili en sam primer okužbe.

Ko je prišel domov domov, je izvedel, da smo v Sloveniji zabeležili prvi primer koronavirusa. "Ravnokar smo izvedeli, da imamo prvi primer koronavirusa v Sloveniji ter da je moški prišel iz Maroka," mu je ob prihodu domov dejala žena in ga prosila, naj se izogiba stikom z njo, saj imata trimesečnega dojenčka. Nato sta ugotovila, da si je v Maroku delil sobo s prvim okuženim v Sloveniji.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 17

  • 17:27 8. Marec 2020.

    Naj sam plača zdravljenje in ne samo on , vsi ki so odšli v tujino, vedoč, kakšna pandemija se pripravlja …

  • 13:38 8. Marec 2020.

    Rok, upam, da se čimprej pozdraviš! Ne demonizirajte okuženih, ja nekateri so ravnali nespametno in ja tisti, ki bodo uspešno …

  • 09:18 8. Marec 2020.

    Kako pa je prišel v Maroko? Preko Italije? Potem se niso okužili v Maroku, temveč so z boleznijo tja že …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.