Zdravje
13891 ogledov

Tretji okuženi je o tem, da ima koronavirus, izvedel iz medijev

Koronavirus Profimedia
Oglasil se je moški, pri katerem so okli 18. ure potrdili okužbo s koronavirusom.

Kot smo že poročali, so okoli 18. ure potrdili tretjo okužbo s koronavirusom v Sloveniji. Prvi primer potrjene okužbe je bil pri starejšem Ljubljančanu, ki je v soboto pripotoval iz Maroka skozi Italijo, drugi in tretji okuženi pa sta bila njegova sopotnika na potovanju. 

Koronavirus 433 testov Zdravje Potrjen že tretji primer okužbe z novim virusom v Sloveniji

"Do tega trenutka me ni poklical nihče"

Na komercialno televizijo POP TV je nekaj pred 19. uro poklical Rok Boršnik in povedal, da je tretji okuženi in ga pravkar peljejo na infekcijsko kliniko. V Maroku je bil z okuženim v isti sobi, a ga, kot trdi, do danes še nihče ni poklical. "Te, ki so testirali ponoči, jih pravzaprav niso želeli testirati," je ogorčen dejal za 24ur. Po njegovih besedah so jih testirali šele, ko so vztrajali, da bodo poklicali medije. Na tej osnovi je bil po besedah tretjega okuženega potrjen drugi primer. 

Koronavirus Koronavirus Zdravje Koronavirus: Okuženi je bil v letalu, kombiju, na urgenci, pri zdravniku, žena dela v šoli

Naslednji šok je zanj prišel pred kratkim, ko je iz medijev izvedel, da je potrjen tretji primer. "Preden so poklicali mene in mi to sporočili," je dejal Boršnik. "Bil sem v stiku z ostalimi sedmimi potniki v kombiju in me do tega trenutka še niso ničesar vprašali." Še posebej zaskrbljen je, ker ima doma trimesečnega dojenčka. Ko je izvedel za prvo potrjeno okužbo, je ves dan poskušal priti v stik z osebnim zdravnikom, a mu to ni uspelo, prav tako ga nihče ni poklical, kljub temu, da je bil v tesnem stiku z obolelim. Do današnjega večera, ko so mu sporočili, da ga pridejo iskat z reševalnim vozilom.

"Žena je takoj začela klicat na te številke, ki so bile javno objavljene, naredila je 21 klicev in ni uspela dobiti veze."
Rok Boršnik, za RTV SLO

Telefoni so pregorevali

Državna sekretarka pri ministrstvu za zdravje Simona Repar Bornšek, ki je ob 17.30 na novinarski konferenci skupaj z direktorico Nacionalnega inštituta za javno zdravje Nino Pirnat pojasnjevala ugotovitve epidemiološke raziskave po prvem potrjenem primeru koronavirusa v Sloveniji, je ob 19. uri na komercialni televiziji dejala, da je za tretji potrjeni primer tudi sama izvedela pred kratkim.

Koronavirus v Italiji Zdravje Vse, kar moramo vedeti o koronavirusu

Mediji smo bili o njem obveščeni preko twitterja ob 18. uri: 

Koronavirus | Avtor: Profimedia Profimedia

Repar Bornškova je priznala, da so telefoni pristojnih danes pregorevali. "Danes smo imeli zelo veliko telefonskih stikov, tistih, ki so se javljali, da so bili v soboto na urgenci," je dejala Repar Bornškova. "Za vsakega posebej je bilo treba ugotoviti, ali je šlo za tesen kontakt. Od vsepovsod smo slišali, da je linij premalo in ugotovili, da bo na vstopnih točkah potrebno povečati telefonske linije in okrepiti kadre."

Koronavirus Kaj je res in kaj ne? Zdravje Preverite: Miti in resnice o koronavirusu koronavirus virus slovenija Koronavirus Zdravje Vse na enem mestu: Kako ukrepati, kam poklicati in kakšna je obravnava

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • prijateljica 14:57 08.marec 2020.

    Rok, upam, da se čimprej pozdraviš! Ne demonizirajte okuženih, ja nekateri so ravnali nespametno in ja tisti, ki bodo uspešno okrevali bodo imeli možnost, da se tistim, ki so jih nehote okužili odkupijo. Upam, da bodo prvi zboleli mladi in ...prikaži več otroci in preboleli bolezen v blagi obliki, ter, da bodo tako ustvarili velik bazen protitelesc. Upam, da bodo tudi pri nas, VSAJ HUJŠE ZAPLETE zdravili tudi z rekonvalescentno plazmo darovalcev, kot to počnejo na Kitajskem in na Japonskem!

  • inratjae 02:21 07.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • haysusi 21:34 06.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks