Romov ne želijo za sosede

Foto: Gregor Katič Slovenija 12.01.14, Franc Koprivsek, preselitev Romov, Celje, Trnovlje, foto: Gr
Občina za romsko družino že našla hišo, ki bi jo odkupila, a se je župan premisli.
Oglej si celoten članek

"Nam je hiša v Trnovljah, ki nam jo je ponudila občina, všeč, dovolj imamo prostora tudi za ves vozni park. Od tu pa moramo iti, sicer se nam bo slej kot prej vse podrlo na glavo," je povedal Franc Koprivšek, najstarejši Rom, ki z dvema družinama, ki štejeta 11 članov, živi v razpadajoči večstanovanjski zgradbi ob prometni Mariborski cesti v Celju. Ko je že kazalo, da se bodo selili, se je zapletlo, ker so krajani Trnovelj bodočim sosedom odrekli gostoljubje.

"Z županom Bojanom Šrotom smo že podpisali sporazum, ko pa so ga obiskali krajani in mu s peticijo, h kateri so zbrali 700 podpisov, zagrozili, da ga ne bodo več volili, se je očitno ustrašil in z občine so nam sporočili, da dogovorjena lokacija ne pride več v poštev," je pojasnil Koprivšek. "Razumemo, da si vsak želi idealnega soseda, a to ni vedno mogoče," so sprva zatrjevali na občini in se sklicevali na evropsko socialno listino in našo ustavo.

"Prostora zanje ni dovolj, v bližini so tudi vodni viri," je župana opozoril Damjan Pirš, eden od podpisnikov peticije. A razočarani Romi bodo zdaj, kot nam je zatrdil Koprivšek, hišo s pomočjo sorodnikov iz tujine poskušali kupiti kar sami. Zato je vprašanje, kaj župan krajanom jutri, ko naj bi se znova sestali, sploh lahko ponudi za rešitev nastale situacije. 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 09:59 14. Januar 2014.

    Ppo vaše "cigani".SRAMOTA ZA SLOVENIJO DA IMAMO TAKO PKVARJEN IN NAGNUSNI NAROD...KI NE ZNAJO SPOŠTOVATI SOLJUDI...SRAMOTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 09:57 14. Januar 2014.

    nevem,kaj je narobe z vami folk????tti "cigani" k jih vi kličete,so isto pod kožo krvavi kot mi...isto so ljudje...zakaj kradejo?zato,k …

  • 16:04 13. Januar 2014.

    Pa naj si jih župan zraven svoje parcele postavi- se jih bo edino on lahko znebil na silo...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.