Romuna vlamljala v bankomate

Foto: Nik Rovan
Foto: Nik Rovan
Celjski kriminalisti so odvzeli prostost dvema državljanoma Romunije, ki sta na območju policijskih uprav Maribor in Celje vlomila v pet bankomatov banke iz Ljubljane, iz katerih sta s prirejenim orodjem uspela ukrasti okoli 1.500 evrov.
Oglej si celoten članek

Pri izvedbi preiskovalnih dejanj so policisti in kriminalisti našli in zasegli poseben kovinski predmet, ki sta ga Romuna uporabljala pri napadih na bankomate. Zasegli so jima tudi okoli 600 evrov gotovine.

Romuna sta v bankomate vlamljala tako, da sta vanje najprej vstavila bančno kartico in vtipkala PIN-kodo z namenom dviga minimalnega zneska denarja v višini do 30 evrov. Ko se je na bančnem avtomatu odprla reža za izročitev denarja, sta v režo med loputami potisnila posebno prirejeno orodje ter v nadaljevanju vtipkala nov dvig zneska. S pomočjo orodja sta v nadaljevanju na silo potegnila loputo v spodnje ležišče in iz podajalne reže vzela denar. Bankomat je ob tem javil napako in posledično dvig storniral, s tem pa je stanje na računu uporabljene kartice ostalo nespremenjeno. Uporabljen bančni avtomat po tej zlorabi praviloma ni več deloval. Z isto bančno kartico pa sta osumljenca lahko tatvino izvršila na naslednjem napadenem bankomatu.


Državljana Romunije sta bila v omenjenem primeru s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine privedena k dežurnemu preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 08:37 21. Maj 2013.

    se pravi da sta kar iz svoje kartice večkrat prevarala bankomat,kaj vse pogrunta folk

  • 08:20 21. Maj 2013.

    Par dni nazaj pred vrati Mercatorja v Medvodah se je ulegel en takle invalid s tistim PVC lončkom, folk itak …

  • 08:16 21. Maj 2013.

    A lahko obmejna carina začne preverjati vse te cigane? Polne ceste so jih, kradejo , po LJ in celo pred …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.