Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Romuna vlamljala v bankomate

Kartica Nik Rovan
Celjski kriminalisti so odvzeli prostost dvema državljanoma Romunije, ki sta na območju policijskih uprav Maribor in Celje vlomila v pet bankomatov banke iz Ljubljane, iz katerih sta s prirejenim orodjem uspela ukrasti okoli 1.500 evrov.

Pri izvedbi preiskovalnih dejanj so policisti in kriminalisti našli in zasegli poseben kovinski predmet, ki sta ga Romuna uporabljala pri napadih na bankomate. Zasegli so jima tudi okoli 600 evrov gotovine.

Romuna sta v bankomate vlamljala tako, da sta vanje najprej vstavila bančno kartico in vtipkala PIN-kodo z namenom dviga minimalnega zneska denarja v višini do 30 evrov. Ko se je na bančnem avtomatu odprla reža za izročitev denarja, sta v režo med loputami potisnila posebno prirejeno orodje ter v nadaljevanju vtipkala nov dvig zneska. S pomočjo orodja sta v nadaljevanju na silo potegnila loputo v spodnje ležišče in iz podajalne reže vzela denar. Bankomat je ob tem javil napako in posledično dvig storniral, s tem pa je stanje na računu uporabljene kartice ostalo nespremenjeno. Uporabljen bančni avtomat po tej zlorabi praviloma ni več deloval. Z isto bančno kartico pa sta osumljenca lahko tatvino izvršila na naslednjem napadenem bankomatu.


Državljana Romunije sta bila v omenjenem primeru s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine privedena k dežurnemu preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor.

Komentarjev 3
  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 08:37 21.maj 2013.

    se pravi da sta kar iz svoje kartice večkrat prevarala bankomat,kaj vse pogrunta folk

  • malinom 08:20 21.maj 2013.

    Par dni nazaj pred vrati Mercatorja v Medvodah se je ulegel en takle invalid s tistim PVC lončkom, folk itak gleda na vsak cent in prešteva ali sploh še lahko kupi osnovno hrano , pa jebelacesta, če vsakemu daš par ...prikaži večr centov, saj ti hitro poide lahko cela socialka. Prodajalkam oz upravi pa se še sanjalo ni kaj se dogaja pred vhodom.

  • malinom 08:16 21.maj 2013.

    A lahko obmejna carina začne preverjati vse te cigane? Polne ceste so jih, kradejo , po LJ in celo pred vrati centrov nastavljajo tiste svoje invalide, da našim ljudem vzbujajo večje usmiljenje kot sestradan upokojeni sosed, jih res ne morete ...prikaži večete spokat ali preprečit , da ta golazen hodi k nam in žica kjer koli se naprdnejo? Sredi Čopove v LJ ? Sramota! Te zvodnike bi bilo treba dat na Interpol in prepovedat vstop v Slovenijo! Še na pumpi ne moreš na WC, da te tam zabodeno ne gleda prežgan Romun in žica za denar, kot da ga serjemo s temi minimalci!