Rotnik bo dobival plačo za nadzor

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Sklep. Država se je odločila, da bo nadzornike v Sodu plačala s pavšalom v višini deset tisoč evrov.
Oglej si celoten članek

Skupščina Slovenske odškodninske družbe (Sod) je sklenila, da bo predsednik nadzornega sveta (NS) po novem dobival 15.450 evrov bruto za opravljanje funkcije, člani pa po 10.300 evrov bruto. S predsedovanjem komisijam NS ali članstvom v njih pa se bo plačilo lahko povečalo za še 50 odstotkov.

Nekdanji direktor Termoelektrarne Šoštanj Uroš Rotnik, ki je predsednik NS Soda, bo lahko na leto tako dobil 23.175 evrov bruto.

Dvakrat več kot v NLB
To je skoraj dvainpolkrat več, kolikor je lani za predsedovanju NS NLB dobil Marko Simoneti (9.628 bruto). V Krki je za pol leta (do 20. junija) Gregor Gomišček lani prejel pet tisoč evrov sejnin, Jože Lenič, ki ga je nasledil, pa 2.243 evrov bruto.

V Gorenju, kjer so se nadzorniki zamenjali sredi julija lani, je Jože Zagožen prejel 5.128 evrov, njegov naslednik na mestu prvega nadzornika Uroš Slavinec pa 1.710 evrov bruto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.