Slovenija
1 ogledov

Rotnik bo dobival plačo za nadzor

Uroš Rotnik Saša Despot
Sklep. Država se je odločila, da bo nadzornike v Sodu plačala s pavšalom v višini deset tisoč evrov.

Skupščina Slovenske odškodninske družbe (Sod) je sklenila, da bo predsednik nadzornega sveta (NS) po novem dobival 15.450 evrov bruto za opravljanje funkcije, člani pa po 10.300 evrov bruto. S predsedovanjem komisijam NS ali članstvom v njih pa se bo plačilo lahko povečalo za še 50 odstotkov.

Nekdanji direktor Termoelektrarne Šoštanj Uroš Rotnik, ki je predsednik NS Soda, bo lahko na leto tako dobil 23.175 evrov bruto.

Dvakrat več kot v NLB
To je skoraj dvainpolkrat več, kolikor je lani za predsedovanju NS NLB dobil Marko Simoneti (9.628 bruto). V Krki je za pol leta (do 20. junija) Gregor Gomišček lani prejel pet tisoč evrov sejnin, Jože Lenič, ki ga je nasledil, pa 2.243 evrov bruto.

V Gorenju, kjer so se nadzorniki zamenjali sredi julija lani, je Jože Zagožen prejel 5.128 evrov, njegov naslednik na mestu prvega nadzornika Uroš Slavinec pa 1.710 evrov bruto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.