RTV-prispevka niso znižali

Foto: Nik Rovan
Foto: Nik Rovan
Poslanci sprejeli novelo zakona o Radioteleviziji Slovenija. Prispevek ostaja enak: 12,75 evra za fizične osebe.
Oglej si celoten članek

Poslanci so sprejeli novelo zakona o Radioteleviziji Slovenija (RTVS), ki jo je vlada poslala v proceduro po skrajšanem postopku. Od 78 prisotnih poslancev jih je za novelo glasovalo 55, proti pa se jih je izreklo 21.

Z novelo se višina rtv-prispevka ponovno določa v zakonu o RTVS, pri tem pa se višina prispevka ne spreminja in ostaja pri 12,75 evra za fizične osebe. Sedaj je višina RTV-prispevka določena v zakonih o izvrševanju proračunov za leti 2013 in 2014 ter za leti 2014 in 2015, kar je bila po mnenju ministra za kulturo Uroša Grilca neustrezna rešitev, tudi z vidika zagotovitve finančne neodvisnosti nacionalne RTV-hiše.

Predlog za nižji prispevek zavrnili

Pri SDS menijo, da novela  prinaša prikrito povišanje rtv-prispevka, zato so napovedali, da je ne bodo podprli.

Pred sejo so vložili dopolnilo, ki bi prispevek znižalo na deset evrov od uveljavitve novele do vključno leta, ki sledi letu, v katerem gospodarska rast preseže 2,5 odstotka bruto družbenega proizvoda. DZ je dopolnilo zavrnil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 22:43 28. Januar 2014.

    Prispevek se mora ukiniti, lahko se živijo od reklam in svojega dela.

  • 22:17 28. Januar 2014.

    Sistem plačevanja RTV prispevka obstaja tudi v Nemčiji s tem da tam ne pobere prispevka ena sama monopolna RTV hiša, …

  • 19:06 28. Januar 2014.

    Obstaja en trik. Ker ena oseba plačuje samo en RTV prispevek, je možno, da je plačnik elektrike v eni družini …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.