RTVS mora razkriti številke

Foto: Žurnal24 (Foto: Žurnal24)
Informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar je pozvala RTVS, da posreduje podatke o tem, koliko sredstev je ŠOU namenila oddaji Hribar.
Oglej si celoten članek

Novinarji časnika Finance so namreč pri pooblaščenki Nataši Pirc Musar dosegli, da mora RTVS v petih dneh javnosti posredovati podatke, koliko sredstev je ŠOU namenila oddaji.

Na RTVS se v dveh dneh še niso odločili, kako bodo ravnali, saj zadevo pregleduje njihova pravna služba. Več naj bi bilo tako znanega prihodnji teden.

Dve zahtevi Žurnala24
Sicer pa je podobno zahtevo informacijski pooblaščenki že 23. februarja poslal tudi novinar Žurnala24.

Foto: Žurnal24



Na vprašanje, ali ima RTVS poleg donatorstva oddaje Hri-bar s Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani še kakšno drugo pogodbo, so nam po posredovanju informacijske pooblaščenke iz RTVS sporočili, da slednja nima z omenjeno organizacijo sklenjene nobene druge pogodbe. 

Odgovora na vprašanje o vrednosti pogodbe med RTVS in ŠOUL pa še vedno nismo prejeli.

Pogodba naj bi bila vredna 40.000 evrov
Spomnimo, da smo sredi januarja prvi poročali o tem, da je ŠOUL, ki oglašuje v oddaji Hri-bar, dosegla, da je oddaja Hri-bar na sporedu pred 22. uro.

40 tisoč evrov pa naj bi bila vredna pogodba, s katero je ŠOUL sponzorsko podprla omenjeno oddajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.