Slovenija
36 ogledov

RTVS mora razkriti številke

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar je pozvala RTVS, da posreduje podatke o tem, koliko sredstev je ŠOU namenila oddaji Hribar.

Novinarji časnika Finance so namreč pri pooblaščenki Nataši Pirc Musar dosegli, da mora RTVS v petih dneh javnosti posredovati podatke, koliko sredstev je ŠOU namenila oddaji.

Na RTVS se v dveh dneh še niso odločili, kako bodo ravnali, saj zadevo pregleduje njihova pravna služba. Več naj bi bilo tako znanega prihodnji teden.

Dve zahtevi Žurnala24
Sicer pa je podobno zahtevo informacijski pooblaščenki že 23. februarja poslal tudi novinar Žurnala24.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Na vprašanje, ali ima RTVS poleg donatorstva oddaje Hri-bar s Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani še kakšno drugo pogodbo, so nam po posredovanju informacijske pooblaščenke iz RTVS sporočili, da slednja nima z omenjeno organizacijo sklenjene nobene druge pogodbe. 

Odgovora na vprašanje o vrednosti pogodbe med RTVS in ŠOUL pa še vedno nismo prejeli.

Pogodba naj bi bila vredna 40.000 evrov
Spomnimo, da smo sredi januarja prvi poročali o tem, da je ŠOUL, ki oglašuje v oddaji Hri-bar, dosegla, da je oddaja Hri-bar na sporedu pred 22. uro.

40 tisoč evrov pa naj bi bila vredna pogodba, s katero je ŠOUL sponzorsko podprla omenjeno oddajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.