Rudarji se iz jame vračajo za mizo

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
Končali stavko. Če bi še ostali v jami, bi lahko to resno ogrozilo njihovo zdravje.
Oglej si celoten članek

"Če sem iskren, so nekatera vprašanja, ki se nanašajo na lastnika, torej državo, ostala odprta. A jih bomo reševali za pogajalsko mizo. Če bi še vztrajali, bi lahko to resno ogrozilo zdravje in življenja naših kamaradov. Tri noči v hladni in prašni jami so bile dovolj," je po prihodu prvih stavkajočih rudarjev iz jame dejal vodja stavkovnega odbora Anton Lisec.

Kmalu februarske plače


Ob novici o koncu stavke so si oddahnili tudi svojci 127 rudarjev, ki so bili od ponedeljka zjutraj pod zemljo, medtem ko je 70 administrativnih delavcev in tistih, ki zaradi različnih razlogov v jamo ne smejo, vztrajalo v upravni stavbi družbe. Za prekinitev stavke so bila ključna jasna zagotovila vodstva rudnika, da se bodo trudili izpolniti vse zahteve, povezane s prihodnostjo družbe. Že med stavko so rudarjem nakazali januarske plače, 11 presežnim delavcem, ki jim že teče odpovedni rok, tudi odpravnine, v torek pa bodo na računih imeli februarske plače.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.