Slovenija
14 ogledov

Rudarji se iz jame vračajo za mizo

rudnik Gregor Katič
Končali stavko. Če bi še ostali v jami, bi lahko to resno ogrozilo njihovo zdravje.

"Če sem iskren, so nekatera vprašanja, ki se nanašajo na lastnika, torej državo, ostala odprta. A jih bomo reševali za pogajalsko mizo. Če bi še vztrajali, bi lahko to resno ogrozilo zdravje in življenja naših kamaradov. Tri noči v hladni in prašni jami so bile dovolj," je po prihodu prvih stavkajočih rudarjev iz jame dejal vodja stavkovnega odbora Anton Lisec.

Kmalu februarske plače


Ob novici o koncu stavke so si oddahnili tudi svojci 127 rudarjev, ki so bili od ponedeljka zjutraj pod zemljo, medtem ko je 70 administrativnih delavcev in tistih, ki zaradi različnih razlogov v jamo ne smejo, vztrajalo v upravni stavbi družbe. Za prekinitev stavke so bila ključna jasna zagotovila vodstva rudnika, da se bodo trudili izpolniti vse zahteve, povezane s prihodnostjo družbe. Že med stavko so rudarjem nakazali januarske plače, 11 presežnim delavcem, ki jim že teče odpovedni rok, tudi odpravnine, v torek pa bodo na računih imeli februarske plače.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.