Rudolf in občinska seja

Foto: Jerca Božič Kranjec
Foto: Jerca Božič Kranjec
Prevzem oblasti.
Oglej si celoten članek

Letošnje Rudolfovo vstajenje, s katerim so lani po dolgem premoru obudili novomeški pustni sprevod, se tokrat ne bo zgodilo na pustno soboto, temveč že v četrtek.

Dogajanje se bo, kot napoveduje pl. Ivan Kuljaj, desni pribočnik Rudolfov, začelo ob 15. uri pred grmskim gradom, od koder se bo pogrebni sprevod napotil proti Glavnemu trgu; tam naj bi ob 16. uri Rudolf IV. Habsburški, ustanovitelj Novega mesta, vstal od mrtvih. Pl. Kuljaja smo zato vprašali, ali pogrebci vedo, da naj bi bila sicer ob tej uri na Rotovžu občinska seja; to so zdaj premaknili na 17. uro. “Seveda, Slavno glavarstvo Vojvodine Kranjske bo prevzelo oblast,” je odgovoril pl. Kuljaj.

Pojasnil je še, da so karneval premaknili zato, da bodo lahko gostili tudi ptujske kurente, ki se ga sicer ne bi mogli udeležiti. Karnevalski trušč bo, kot verjetno načrtujejo, do začetka seje že potihnil, čeprav naj bi glavarstvo oblast obdržalo do pepelnične srede.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.