Ruleta na borzi dela

Foto: Žurnal24grafika
Foto: Žurnal24grafika
Delodajalci. Čeprav imajo blokirane račune, še kar iščejo nove delavce.
Oglej si celoten članek

Med podjetji, ki so julija objavila največ prostih delovnih mest, je precej tudi takih z blokiranimi transakcijskimi računi, zato previdnost pri iskanju službe ni odveč. Še posebno ker nobenega od teh podjetij ni najti na javno objavljenih črnih listah zavoda za zaposlovanje, zanje pa je značilno tudi, da so lastniki praviloma tujci, nekatera izmed podjetij pa so bila ustanovljena šele pred kratkim.

Uradno so b. p.

Zavodu sicer podjetjem, ki se zaradi kršitev delovnopravne zakonodaje znajdejo na njegovih uradnih negativnih listah, ni treba pošiljati delavcev. Ni pa znano, kako ukrepa, kadar podjetja niso na uradnih črnih seznamih, a imajo blokirane račune; odgovore so nam z zavoda obljubili za danes.

Med največjimi iskalci delavcev v juliju je sicer znova tudi naš največji trgovec Mercator, ki ga je zavod za zaposlovanje objavil na negativni listi zaradi zaposlovanja na črno

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.