Slovenija
2 ogledov

Ruleta na borzi dela

Delodajalci in poklici Žurnal24grafika
Delodajalci. Čeprav imajo blokirane račune, še kar iščejo nove delavce.

Med podjetji, ki so julija objavila največ prostih delovnih mest, je precej tudi takih z blokiranimi transakcijskimi računi, zato previdnost pri iskanju službe ni odveč. Še posebno ker nobenega od teh podjetij ni najti na javno objavljenih črnih listah zavoda za zaposlovanje, zanje pa je značilno tudi, da so lastniki praviloma tujci, nekatera izmed podjetij pa so bila ustanovljena šele pred kratkim.

Uradno so b. p.

Zavodu sicer podjetjem, ki se zaradi kršitev delovnopravne zakonodaje znajdejo na njegovih uradnih negativnih listah, ni treba pošiljati delavcev. Ni pa znano, kako ukrepa, kadar podjetja niso na uradnih črnih seznamih, a imajo blokirane račune; odgovore so nam z zavoda obljubili za danes.

Med največjimi iskalci delavcev v juliju je sicer znova tudi naš največji trgovec Mercator, ki ga je zavod za zaposlovanje objavil na negativni listi zaradi zaposlovanja na črno

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.