Rušenje v Žabjaku

Foto: Žurnal24 Romsko naselje Žabjak
V romsko naselje Žabjak oziroma Brezje v Novem mestu so po naročilu republiškega okoljskega inšpektorata danes prišli rušit črno gradnjo. Hiše niso porušili, ker je lastnik sam začel z odstranjevanjem.
Oglej si celoten članek

Danes z rušenjem v novomeškem Žabjaku niso začeli, saj naj bi graditelj sam začel z odstranjevanjem hiše. "Če zavezanec ne bo objekta odstranil sam, bomo prisilno odstranitev nadaljevali," napovedujejo na okoljskem ministrstvu.

Na okoljskem ministrstvu za dotični primer pravijo, da je gradbeni inšpektor postopek uvedel v začetku leta 2009 ob začetku gradnje na črno oziroma brez ustreznih dovoljenj. Postopek so uvedli po uradni dolžnosti, prijave ni bilo. "Inšpektorji v romskih naseljih opravljajo redne kontrole in v primerih novogradenj nelegalnih objektov uvedejo postopke. V februarju 2009 je gradbeni inšpektor izdal odločbo, v septembru 2009 je izdal sklep o dovolitvi izvršbe inšpekcijske odločbe."

Investitor, torej romski graditelj, se je na sklep o rušenju pritožil, vendar je okoljsko ministrstvo pritožbo zavrnilo.

V postopku odstranitve gradenj brez ustreznih dovoljenj naj bi bilo na tem območju še okrog 20 objektov.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.