Slovenija
40 ogledov

Rušenje v Žabjaku

Romsko naselje Žabjak Žurnal24 main
V romsko naselje Žabjak oziroma Brezje v Novem mestu so po naročilu republiškega okoljskega inšpektorata danes prišli rušit črno gradnjo. Hiše niso porušili, ker je lastnik sam začel z odstranjevanjem.

Danes z rušenjem v novomeškem Žabjaku niso začeli, saj naj bi graditelj sam začel z odstranjevanjem hiše. "Če zavezanec ne bo objekta odstranil sam, bomo prisilno odstranitev nadaljevali," napovedujejo na okoljskem ministrstvu.

Na okoljskem ministrstvu za dotični primer pravijo, da je gradbeni inšpektor postopek uvedel v začetku leta 2009 ob začetku gradnje na črno oziroma brez ustreznih dovoljenj. Postopek so uvedli po uradni dolžnosti, prijave ni bilo. "Inšpektorji v romskih naseljih opravljajo redne kontrole in v primerih novogradenj nelegalnih objektov uvedejo postopke. V februarju 2009 je gradbeni inšpektor izdal odločbo, v septembru 2009 je izdal sklep o dovolitvi izvršbe inšpekcijske odločbe."

Investitor, torej romski graditelj, se je na sklep o rušenju pritožil, vendar je okoljsko ministrstvo pritožbo zavrnilo.

V postopku odstranitve gradenj brez ustreznih dovoljenj naj bi bilo na tem območju še okrog 20 objektov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.