Rušiti bo moral še Zidar

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Napol zgrajena vila ob jezeru v Fiesi, ki je v lasti propadlega gradbenega barona Ivana Zidarja, je črna gradnja.
Oglej si celoten članek

A Zidarju ne bo treba porušiti celotnega objekta v tretji gradbeni fazi, ampak le del, ki ni v skladu s pridobljenim gradbenim dovoljenjem, poroča Planet Siol.

Kaj mora odstraniti

Gradbeni inšpektor namreč zahteva, naj Zidar, ki je bil letos obsojen na 14-mesečno zaporno kazen v zadevi Čista lopata, odstrani na južni strani objekta zgrajen garažni boks, armiranobetonski zid, stoječ za garažnimi boksi, zasuje drugo kletno etažo, odstrani del terase in dva balkona ter del kolenčnega zidu, tako da bo svetla višina mansarde 1,40 metra.

Nepravilnosti ugotovljene že leta 2008

Da se objekt ne gradi v skladu z gradbenim dovoljenjem, je gradbeni inšpektor ugotovil že leta 2008. Načelnik Upravne enote Piran Ivan Seljak pravi, da je takrat lastnik objekta vložil zahtevo za spremembo gradbenega dovoljenja, ki pa je bila zavrnjena. Gradbeni inšpektor je Zidarja po večkratni izdaji odločbe, da je treba neskladnosti na objektu odpraviti, vnovič pozval, naj odpravi vse nepravilnosti, ki niso v skladu z veljavnim prostorskim aktom. Zidar se je na vsako odločbo pritožil na drugostopenjski organ, piše Planet Siol.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 11:38 5. Avgust 2013.

    GOTOF JE!!!!

  • 11:04 5. Avgust 2013.

    IŠČE SE PRAVNOMOČNO OBSOJENI IVAN ZIDAR. JAZ PA VEM, KJE GA NAJDETE. NA PSIHIATRIJI V POLJU, KJER JE, SAJ NE …

  • 09:54 5. Avgust 2013.

    Psihično stanje Slovenije in pradavni zakon<br />Dolgove bi moral namreč poplačati tisti, ki jih je ustvaril, ne tisti, ki jih …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.