Slovenija
34 ogledov

Rušiti bo moral še Zidar

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Napol zgrajena vila ob jezeru v Fiesi, ki je v lasti propadlega gradbenega barona Ivana Zidarja, je črna gradnja.

A Zidarju ne bo treba porušiti celotnega objekta v tretji gradbeni fazi, ampak le del, ki ni v skladu s pridobljenim gradbenim dovoljenjem, poroča Planet Siol.

Kaj mora odstraniti

Gradbeni inšpektor namreč zahteva, naj Zidar, ki je bil letos obsojen na 14-mesečno zaporno kazen v zadevi Čista lopata, odstrani na južni strani objekta zgrajen garažni boks, armiranobetonski zid, stoječ za garažnimi boksi, zasuje drugo kletno etažo, odstrani del terase in dva balkona ter del kolenčnega zidu, tako da bo svetla višina mansarde 1,40 metra.

Nepravilnosti ugotovljene že leta 2008

Da se objekt ne gradi v skladu z gradbenim dovoljenjem, je gradbeni inšpektor ugotovil že leta 2008. Načelnik Upravne enote Piran Ivan Seljak pravi, da je takrat lastnik objekta vložil zahtevo za spremembo gradbenega dovoljenja, ki pa je bila zavrnjena. Gradbeni inšpektor je Zidarja po večkratni izdaji odločbe, da je treba neskladnosti na objektu odpraviti, vnovič pozval, naj odpravi vse nepravilnosti, ki niso v skladu z veljavnim prostorskim aktom. Zidar se je na vsako odločbo pritožil na drugostopenjski organ, piše Planet Siol.

Komentarjev 3
  • dragec 11:38 05.avgust 2013.

    GOTOF JE!!!!

  • cucka 11:04 05.avgust 2013.

    IŠČE SE PRAVNOMOČNO OBSOJENI IVAN ZIDAR. JAZ PA VEM, KJE GA NAJDETE. NA PSIHIATRIJI V POLJU, KJER JE, SAJ NE BOSTE VERJELI V DNEVNEM VARSTVU, ALI PA V SOSEDNJI GOSTILNI. V VARSTVO PA GA VOZI OSEBNI ŠOFER OZIROMA VARNOSTNIK.

  • ennanova 09:54 05.avgust 2013.

    Psihično stanje Slovenije in pradavni zakonDolgove bi moral namreč poplačati tisti, ki jih je ustvaril, ne tisti, ki jih je zaradi dobre volje sprejel in prevzel na svoja pleča. Tak je zakon še iz pradavnine.http://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/1106-psihicno-stanje-slovenije-in-pradavni-zakon-psihicno-stanje-slovenije-in-pradavni-zakon