S 1. julijem 30 skupnih mest s Hrvaško

Foto: Nada Černič Cvetanovski
Foto: Nada Černič Cvetanovski
Vlada je sprejela uredbo o ratifikaciji dogovora s Hrvaško o ureditvi skupnih službenih mest za opravljanje mejne kontrole.
Oglej si celoten članek

Dogovor določa 30 takšnih skupnih mest, začne pa veljati 1. julija z vstopom Hrvaške v EU, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

Dogovor določa skupna službena mesta za mejno kontrolo na naslednjih mejnih prehodih za cestni promet: Petišovci-Mursko Središče, Gibina-Bukovje, Razkrižje-Banfi, Središče ob Dravi I-Preseka, Središče ob Dravi-Trnovec, Ormož-Otok Virje, Drenovec-Gornja Voća, Rajnkovec-Mali Tabor, Podčetrtek-Luke Poljanske, Imeno-Miljana, Sedlarjevo-Plavić, Orešje-Mihanović Dol, Stara vas Bizeljsko-Gornji Čemehovec, Rakovec-Kraj Donji, Obrežje-Bregana, Planina v Podbočju-Novo selo Žumberačko, Krmačina-Vivodina, Božakovo-Obrež, Metlika-Jurovski Brod, Krasinec-Pravutina, Žuniči-Prilišće, Sodevci-Blaževci, Osilnica-Zamost, Novi Kot-Prezid I, Babno Polje-Prezid, Novokračine-Lipa, Starod-Pasjak, Sočerga-Požane, Brezovica pri Gradinu-Lucija in Dragonja-Kaštel.

Državi sta se tudi dogovorili, da bo hrvaška mejna kontrola na mejnem prehodu za železniški promet Dobova-Savski Marof potekala na železniški postaji Dobova. Sicer pa določbe dogovora v ničemer ne prejudicirajo določanja in označevanja državne meje med Slovenijo in Hrvaško, poudarjajo v vladnem uradu za komuniciranje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.