S časopisom bo prišel še kefir

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V 40 slovenskih krajih bodo jutri zjutraj delili časopise, zraven pa še kefirje Mlekarne Planika iz Kobarida.
Oglej si celoten članek

Prostovoljci in nekatere znane osebnosti bodo jutri predvidoma med osmo in deseto uro zjutraj razdelili 12.500 izvodov časopisa Najboljše novice iz sveta, v katerem bodo z zgodbami iz držav v razvoju prikazali učinke razvojnega sodelovanja. 

"Dobro je, da prebivalci Evropske unije vemo, kaj in v kolikšni meri se je v teh državah zaradi razvojne pomoči spremenilo na bolje, na primer stopnja vključenosti v izobraževanje, večje pravice žensk, dostop do zdravstva, boljša infrastruktura, pozitivne rešitve na področju gospodarstva, daljše življenje,“ pravijo organizatorji, to sta ministrstvo za zunanje zadeve in Slovenska filantropija. 

Projekt z izvirnim naslovom "World's Best News" se je razvil na Danskem in je zgleden primer prostovoljskega angažiranja pri širjenju pozitivnih informacij o ključnih razvojnih temah. V nekaj letih se je razširil in bo v okviru Evropskega leta za razvoj 2015 potekal v že trinajstih državah EU. Pri nas bo to eden izmed največjih dogodkov v okviru Evropskega leta za razvoj 2015. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.