Slovenija
44 ogledov

S časopisom bo prišel še kefir

grški jogurt Žurnal24 main
V 40 slovenskih krajih bodo jutri zjutraj delili časopise, zraven pa še kefirje Mlekarne Planika iz Kobarida.

Prostovoljci in nekatere znane osebnosti bodo jutri predvidoma med osmo in deseto uro zjutraj razdelili 12.500 izvodov časopisa Najboljše novice iz sveta, v katerem bodo z zgodbami iz držav v razvoju prikazali učinke razvojnega sodelovanja. 

"Dobro je, da prebivalci Evropske unije vemo, kaj in v kolikšni meri se je v teh državah zaradi razvojne pomoči spremenilo na bolje, na primer stopnja vključenosti v izobraževanje, večje pravice žensk, dostop do zdravstva, boljša infrastruktura, pozitivne rešitve na področju gospodarstva, daljše življenje,“ pravijo organizatorji, to sta ministrstvo za zunanje zadeve in Slovenska filantropija. 

Projekt z izvirnim naslovom "World's Best News" se je razvil na Danskem in je zgleden primer prostovoljskega angažiranja pri širjenju pozitivnih informacij o ključnih razvojnih temah. V nekaj letih se je razširil in bo v okviru Evropskega leta za razvoj 2015 potekal v že trinajstih državah EU. Pri nas bo to eden izmed največjih dogodkov v okviru Evropskega leta za razvoj 2015. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.