S Čeferinom nad študente

Foto: Žurnal24 "Karkoli že srečanje študentov jutri bo, to zagotovo ne bo legitimna in zakonita
Študenti. V sredo bodo verjetno spremenili ustavo, čeprav brez Ljubljančanov.
Oglej si celoten članek

V sredo ob 16. uri bo v prostorih upravne enote Vič - Rudnik skupščina Študentske organizacije Slovenije (Šos). Katja Šoba, predsednica Šosa, zatrjuje, da je bila skupščina sklicana zakonito, v Študentski organizaciji Univerze v Ljubljani (ŠOUL), vztrajajo, da ne, in poslance svarijo pred kazensko odgovornostjo.

Procedura pred vsebino
Kot pojasnjuje Šoba, iz študentske ustave izhaja, da je skupščina sklicana že, ko predsednik Šosa pozove vse štiri predsedujoče: tri iz posameznih zborov in sveta zveze študentskih klubov Škis, da skličejo svoje poslance.

Četudi predsedujoči ljubljanskemu študentskemu zboru svojih poslancev ni sklical, Šoba vztraja, da je skupščina sklicana zakonito. Prav tako bodo po njeno skupščina sklepčna in veljavni vsi sklepi, ki jih bo sprejela, čeprav brez ŠOUL. Ta je namreč zaradi izbrisa pred manj kot 15 meseci še vedno brez pravice veta.

Foto: Žurnal24 null

Na ŠOUL se s Šobino interpretacijo ustave ne strinjajo. “Če eden izmed predsednikov študentskega zbora (ljubljanski, op. a.) skupščine ne skliče, potem ta ni veljavno sklicana,” pravi Jernej Štromajer s ŠOUL.

Poslanci preostalih zborov so od odvetniške družbe Čeferin po pooblastilu ŠOUL prejeli poziv, naj se skupščine ne udeležujejo, saj bi utegnili kazensko in odškodninsko odgovarjati. Nekateri pa so dobili podoben poziv od Blaža Žibreta, prav tako odvetnika ŠOUL.

Poslanci ljubljanske organizacije se skupščine ne bodo udeležili, pričakujemo pa jih lahko kot opazovalce, je povedala ena od poslank. Danes sicer še ni bilo jasno, ali ne bo skupščina morda celo zaprta za javnost.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.