S cest spravili 9 vinjenih Pomurcev

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Vinjeni vozniki iz Murske Sobote in okolice državi dolgujejo skoraj pet tisoč evrov.
Oglej si celoten članek

Pretekli konec tedna so policisti v Murski Soboti in bližji okolici zaustavili devet precej alkoholiziranih voznikov, ki jih je zato doletela tako denarna kazen kot tudi kazenske točke. Štirje bodo državi zaradi vožnje v vinjenem stanju morali plačati kar 1200 evrov. "Pri petih voznikih je bila koncentracija alkohola v organizmu do 0,52 mg/l, pri 4 pa nad 0,52 mg/l," pojasnjujejo na policijski upravi Murska Sobota.

 

Med 212 pregledanimi vozniki, pri katerih so policisti preverjali ali je njihovo psihofizično stanje sploh primerno za vožnjo vozila, so naleteli tudi na voznika z 1,03 miligrama alkohola v telesu.

Dvema ustavljenima voznikoma pa so vozilo tudi odvzeli, ker za vožnjo ni imel veljavnega vozniškega dokumenta.

"Poleg tega je bilo v času akcije ugotovljenih še 201 drugih kršitev cestnoprometnih predpisov za kar je bila kršiteljem izrečena globa," dodajajo na policiji.

 

Policisti bodo vinjene voznike brez izjeme s cest odstranjevali tudi ta konec tedna, ko se po vsej državi nadaljujejo različne prireditve ob martinovanju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.