Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

S cest spravili 9 vinjenih Pomurcev

nadzor policistov in carinikov alkohol alkoskop Saša Despot
Vinjeni vozniki iz Murske Sobote in okolice državi dolgujejo skoraj pet tisoč evrov.

Pretekli konec tedna so policisti v Murski Soboti in bližji okolici zaustavili devet precej alkoholiziranih voznikov, ki jih je zato doletela tako denarna kazen kot tudi kazenske točke. Štirje bodo državi zaradi vožnje v vinjenem stanju morali plačati kar 1200 evrov. "Pri petih voznikih je bila koncentracija alkohola v organizmu do 0,52 mg/l, pri 4 pa nad 0,52 mg/l," pojasnjujejo na policijski upravi Murska Sobota.

 

Med 212 pregledanimi vozniki, pri katerih so policisti preverjali ali je njihovo psihofizično stanje sploh primerno za vožnjo vozila, so naleteli tudi na voznika z 1,03 miligrama alkohola v telesu.

Dvema ustavljenima voznikoma pa so vozilo tudi odvzeli, ker za vožnjo ni imel veljavnega vozniškega dokumenta.

"Poleg tega je bilo v času akcije ugotovljenih še 201 drugih kršitev cestnoprometnih predpisov za kar je bila kršiteljem izrečena globa," dodajajo na policiji.

 

Policisti bodo vinjene voznike brez izjeme s cest odstranjevali tudi ta konec tedna, ko se po vsej državi nadaljujejo različne prireditve ob martinovanju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.