S flaško po mleko

Foto: Žurnal24 V Postojni mlekomat že stoji. Prihodnji teden ga dobi Ajdovščina, v roku enega m
Prihodnji teden ga bo Erik Slejko postavil v Ajdovščini, kmalu pa še v Novi Gorici.
Oglej si celoten članek

Prihodnji teden bo začel delovati prvi mlekomat na Goriškem. Na tržnici v Ajdovščini ga bo postavil  Erik Slejko, rejec živine iz Velikih Žabelj, ki namerava v roku enega meseca prvi mlekomat postaviti tudi na novogoriški tržnici.

Slejko ima skoraj 200 glav živine in pridela od 800 do tisoč litrov mleka na dan; to za zdaj konča v vipavski mlekarni. Trenutno dobi za liter 25 centrov, v mlekomatu pa bo sveže mleko na voljo po 80 centov.

"Ne gre samo za razliko v ceni, saj se vse več ljudi zanima za izdelke neposredno s kmetij. Sam bom vsak dan dostavljal sveže mleko, medtem ko tisto, ki je naprodaj v trgovinah, stoji od štiri do pet dni, preden pride na police," je povedal.

Investicija v mlekomat, vreden 20 tisoč evrov, ob prodanih sto litrih na dan, se mu bo povrnila v enem letu. V Novi Gorici računa tudi na italijanske kupce, saj onkraj meje v bližini takšne ponudbe ni, čeprav je v Italiji že več kot 1.200 mlekomatov. Če se bo izkazalo, da gre mleko dobro v promet, načrtuje v Novi Gorici postavitev še enega.

Mlekomat vam da še plastenko
Kupcem nalije mleka glede na vloženo količino denarja. Steklenico prinesejo s sabo, za dvajset centov pa iz mlekomata dobijo tudi plastenko.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.