S hipnozo nad različne bolezni

Foto: Žurnal24 Terapijo bo izvajal Uroš Plantan, predsednik Društva hipnoterapevtov Slovenije.
Hipnoterapevti. Odgovarjali bodo na vprašanja.
Oglej si celoten članek

Koper. “Ljudje težko opisujejo svoje občutke, velikokrat so čustva potlačena v podzavesti, kar pozneje vpliva na nas. Ravno zato bomo začeli predstavitev, zakaj smo ljudje takšni, zakaj so nekateri plašni, drugi pa ne in tako naprej. Razložili bomo delovanje uma in telesa ter ponudili primere reševanja neravnovesij, kot so depresija, jecljanje, anoreksija, bulimija in avtoimunske bolezni. Prikazana bo tudi hipnoza v živo,” našteva Uroš Plantan, predsednik Društva hipnoterapevtov Slovenije, ki bo izvajal terapijo.

Prva delavnica bo predstavitvene narave, skupno bodo imeli tri, vsaka pa traja približno dve uri.

Namesto anestezije
Hipnoza je bila v uporabi že pred več tisoč leti, saj so jo izvajali že staroegipčanski in starogrški zdravniki. Pred stoletji se je uporabljala tudi kot anestezija pri operacijah, pozneje pa se je uporaba razširila na najrazličnejša področja življenja in dela.Sigmund Freud, začetnik psihoanalize, je prve zametke svoje teorije o nezavednem odkril prav s hipnozo. Hipnoterapija je postala standarden način za ugotavljanje in odpravljanje vzrokov psihosomatskih neravnovesij (bolezni). “Vsi tisti, ki imajo kakršnokoli vprašanje, naj ga pred sredinim prvim srečanje pošljejo na naslov info@dhs.si. Odgovore bomo vtkali v vsebino na anonimen in diskreten način,” dodaja Plantan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.