Slovenija
67 ogledov

S hipnozo nad različne bolezni

Terapijo bo izvajal Uroš Plantan, predsednik Društva hipnoterapevtov Slovenije. Žurnal24 main
Hipnoterapevti. Odgovarjali bodo na vprašanja.

Koper. “Ljudje težko opisujejo svoje občutke, velikokrat so čustva potlačena v podzavesti, kar pozneje vpliva na nas. Ravno zato bomo začeli predstavitev, zakaj smo ljudje takšni, zakaj so nekateri plašni, drugi pa ne in tako naprej. Razložili bomo delovanje uma in telesa ter ponudili primere reševanja neravnovesij, kot so depresija, jecljanje, anoreksija, bulimija in avtoimunske bolezni. Prikazana bo tudi hipnoza v živo,” našteva Uroš Plantan, predsednik Društva hipnoterapevtov Slovenije, ki bo izvajal terapijo.

Prva delavnica bo predstavitvene narave, skupno bodo imeli tri, vsaka pa traja približno dve uri.

Namesto anestezije
Hipnoza je bila v uporabi že pred več tisoč leti, saj so jo izvajali že staroegipčanski in starogrški zdravniki. Pred stoletji se je uporabljala tudi kot anestezija pri operacijah, pozneje pa se je uporaba razširila na najrazličnejša področja življenja in dela.Sigmund Freud, začetnik psihoanalize, je prve zametke svoje teorije o nezavednem odkril prav s hipnozo. Hipnoterapija je postala standarden način za ugotavljanje in odpravljanje vzrokov psihosomatskih neravnovesij (bolezni). “Vsi tisti, ki imajo kakršnokoli vprašanje, naj ga pred sredinim prvim srečanje pošljejo na naslov info@dhs.si. Odgovore bomo vtkali v vsebino na anonimen in diskreten način,” dodaja Plantan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.