S klikom do hiške v 3D

Foto: Iztok Kovačič
Foto: Iztok Kovačič
Novost. V pripravi še za komunalni prispevek.
Oglej si celoten članek

Dolenjska. Iztok Kovačič, višji svetovalec za okolje in prostor na Občini Šentrupert, pripravlja prototip 3D-lokacijske informacije in tudi možnost izračuna komunalnega prispevka s klikom na posamezno parcelo.

Želimo prikazati možnosti za gradnjo; s klikom na parcelo bodo dobili lokacijsko informacijo v 3D-obliki, torej bolj vizualno predstavo o tem, kaj je možno na posamezni parceli zgraditi,” pravi Kovačič. Tako naj bi bilo, kot pojasnjuje, sodelovanje med upravno enoto, investitorji in občino boljše, z manj različnimi obrazložitvami.

Vse v Pisu

Bodočim investitorjem se bo tako ob kliku na določeno zemljišče v Prostorskem informacijskem sistemu občin (Piso) izrisala na primer enostanovanjska hiša z vsemi upoštevanimi smernicami na dani lokaciji, kot so: naklon strehe, orientiranost slemena, možnosti frčad in gradbena linija.

Občini Šentrupert so se kot partnerji v tem projektu, ki je del meddržavnega projekta e-Podonavje, pridružili še občini Mokronog - Trebelno in Mirna ter Mestna občina Novo mesto, Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine, Sap, Realis kot skrbnik Pisa, Geodetski inštitut Slovenije ter Urbi kot pripravljalec prostorskih načrtov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.