Slovenija
41 ogledov

S klikom do hiške v 3D

3D hiška Iztok Kovačič
Novost. V pripravi še za komunalni prispevek.

Dolenjska. Iztok Kovačič, višji svetovalec za okolje in prostor na Občini Šentrupert, pripravlja prototip 3D-lokacijske informacije in tudi možnost izračuna komunalnega prispevka s klikom na posamezno parcelo.

Želimo prikazati možnosti za gradnjo; s klikom na parcelo bodo dobili lokacijsko informacijo v 3D-obliki, torej bolj vizualno predstavo o tem, kaj je možno na posamezni parceli zgraditi,” pravi Kovačič. Tako naj bi bilo, kot pojasnjuje, sodelovanje med upravno enoto, investitorji in občino boljše, z manj različnimi obrazložitvami.

Vse v Pisu

Bodočim investitorjem se bo tako ob kliku na določeno zemljišče v Prostorskem informacijskem sistemu občin (Piso) izrisala na primer enostanovanjska hiša z vsemi upoštevanimi smernicami na dani lokaciji, kot so: naklon strehe, orientiranost slemena, možnosti frčad in gradbena linija.

Občini Šentrupert so se kot partnerji v tem projektu, ki je del meddržavnega projekta e-Podonavje, pridružili še občini Mokronog - Trebelno in Mirna ter Mestna občina Novo mesto, Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine, Sap, Realis kot skrbnik Pisa, Geodetski inštitut Slovenije ter Urbi kot pripravljalec prostorskih načrtov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.